Att arbeta som maskinförare

Jobba i gruva, på byggen eller med tomtplanering. Som maskinförare kan du jobba över hela landet och får ett omväxlande arbete i en modern och rolig bransch.

Du behövs på arbetsmarknaden

Fram till år 2024 beräknas 6-7000 maskinförare behövas i Sverige. Arbetsgivarna är alltifrån stora bygg- och maskinföretag inom mark och anläggning till små familjeföretag. Varje år utbildas cirka 300 nya maskinförare, så de som finns är eftertraktade. Behovet av maskinförare finns inom alla segment av byggsektorn.

hud-1

Framtidens teknik

Maskinförare är en utbildning för dig som är intresserad det allra senaste inom teknik. Som maskinförare arbetar du med kraftfulla maskiner i en högteknologisk miljö. Grävsystem och förarstöd styrs oftast via androidplattor och GPS-system.

Eget företag eller anställd?

Vill du starta din egen verksamhet eller jobba som anställd i ett större företag? Som maskinförare är det du som väljer i vilken form du vill jobba. Du kan även välja om du ska arbeta med byggnation av vägar och järnvägar, gräva fiber eller kablar. Du kan jobba inom VA, eller som spindeln i nätet vid husbyggen. Även inom gruvbrytning är behovet av maskinförare stort. Maskinförare är helt enkelt ett yrke med mycket goda framtidsutsikter.

”Vi får utmaningar som blir roliga att lösa tillsammans.”

Läs hela intervjun med Jesper, elev

”Skolan har tillgång till mycket mark, både skog och åkrar. Det gör att många av våra övningar sker i skarpt läge.

Läs hela intervjun med Rickard, lärare