ME utbildnings­center i Stockholm/Bålsta

Välkommen till ME-skolan i Bålsta och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Vår gymnasieutbildning

Går du Maskinförarutbildningen i Bålsta läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter vid Skanskas grustäkt vid E18 i Bålsta, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska och gymnasiegemensamma ämnena läser du på Upplands-Brogymnasiet i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Skolan har ungefär 950 elever och samarbetar med näringsliv och högskolor för att du ska få en utbildning som är kopplad till vad som krävs i yrkeslivet och om du vill plugga vidare. Alla elever har en egen bärbar dator under hela studietiden och får gratis busskort. I skolans restaurang serveras mat tillagad av en egen kock. Dessutom finns en egen idrottshall med gym och spinningssal där du kan träna. I nära anslutning till skolan ligger även en tennishall, fotbollsplaner och mycket natur.

Mer om programmet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Upplands-Brogymnasiet

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och innehåller sju delkurser samt grävmaskin och hjullastare. Praktik ingår med 3-4 månader och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

ME-skolans maskinförarutbildning för vuxna

Dragrännan 19, 746 50 Bålsta

Med bil:

  1. E18 avfart nr 147 mot Bålsta C.
  2. Vid Draget-rondellen kör höger mot Dragrännan.
  3. Skolan ligger några hundra meter rakt fram (nummer 19).

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Daniel Sandberg

Platsansvarig lärare

Telefon: 08 762 60 04

Mail: daniel.sandberg@me.se

Johan Eriksson

Lärare

Telefon: 08-762 70 94

Mail: johan.eriksson@me.se

Göran Westerberg

APL-ansvarig/Lärare

Telefon: 08-762 70 62

Mail: goran.westerberg@me.se

Skolledningen på ME Utbildningscenter i Bålsta:

Olof Jacobsson

Verksamhetschef – Utbildningsutveckling, personal

Telefon: 019-19 57 13

Mail: olof.jacobsson@me.se

Magnus Andersson

Verksamhetschef – Läromedel, Utrustning/Maskiner

Telefon: 08-762 70 81

Mail: magnus.andersson@me.se