ME utbildnings­center i Ingelstad

Vi erbjuder maskinförarutbildning i samarbete med Ingelstadgymnasiet. Här finns också ME-skolans andra kurser och utbildningar. Våra erfarna lärare, den pedagogiska modellen och det praktiska lärandet ger en utbildning med hög kvalitet, som leder till jobb i en bransch med goda framtidsutsikter.

Här finns ett väl tilltaget övningsområde, ändamålsenliga lokaler och en modern maskinpark som gör undervisningen aktuell och anpassad efter branschens förväntningar. Här finns yrkeslärare och instruktörer med lång erfarenhet och gedigna ämneskunskaper som hjälper dig att nå dina mål. Vi arbetar utifrån ME:s pedagogiska modell, som innebär en stor del praktiskt lärande i branschföretag.

Maskinförare via Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och innehåller sju delkurser samt grävmaskin och hjullastare. Praktik ingår med 3-4 månader och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

ME-skolans maskinförarutbildning för vuxna

På ME Utbildningscenter i Ingelstad erbjuder ME-skolan en högkvalitativ maskinförarutbildning för ungdomar och vuxna. Här kan du också göra kompetensprov, komplettera ditt yrkesbevis för fler maskiner och validera din kompetens. Här förlägger vi också kurser och andra utbildningar som hålls av ME-skolan.

Ingelstad Naturbruksgymnasiet 3, 355 71 Ingelstad

Ta väg 27 söderut från Växjö (alt. mot Växjö om du kommer söderifrån). Sväng in i Ingelstad i rondellen vid kyrkan (Gamla Växjövägen). Följ Gamla Växjövägen genom hela samhället cirka1 km – ta vänster vid skylt Naturbruksgymnasium.

Skolans expedition hittar du i det högra vita tegelhuset vid parkeringen efter allén.

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Jörgen Färdigh

Lärare

Telefon: 0470-74 84 04

Mail: jorgen.fardigh@me.se

Per-Ola Thörn

Platsansvarig lärare

Telefon: 0470-74 84 56

Mail: per-ola.thorn@me.se

Anna Wahlquist

Lärare

Telefon: 0470-74 84 03

Mail: anna.wahlquist@me.se