ME utbildnings­center i Södertälje

Välkommen till ME-skolan i Södertälje och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Går du Maskinförarutbildningen i Södertälje läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska, gymnasiegemensamma ämnena läser du på Torekällgymnasiet. Skolans verksamhetsidé bygger på att du som elev ska få en stark identitet inom det yrke som du utbildar dig i, så att du efter skolan ska kunna gå direkt till arbete inom ditt yrke. Det värdeskapande lärandet är i fokus på Torekällgymnasiet. Det innebär att de olika ämnena samarbetar kring olika teman och övar dig på viktiga förmågor som att ta initiativ och ansvar, omsätta idéer till handling, fatta beslut, kommunicera och arbeta självständigt och tillsammans med andra.

Maskinförare via Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Torekällgymnasiet

Almnäs, Regementsgatan 111, 151 66 Södertälje

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Bengt Eriksson

Platsvarig lärare

Telefon: 08-762 70 83
Mail: bengt.eriksson@me.se

Kontaktuppgifter till skolledningen:

Olof Jacobsson

Verksamhetschef – Utbildningsutveckling, personal

Telefon: 019-19 57 13

Mail: olof.jacobsson@me.se

Magnus Andersson

Verksamhetschef – Läromedel, Utrustning/Maskiner

Telefon: 08-762 70 81

Mail: magnus.andersson@me.se