ME utbildnings­center i Svalöv

Välkommen till ME-skolan i Svalöv och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.
DIGITALT ÖPPET HUS

Se en kort film om skolan

Går du Maskinförarutbildningen i Svalöv läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna och många av företagen rekryterar sina anställda just från ME-skolans elever, så det finns gott om jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska och gymnasiegemensamma ämnena läser du på Svalöfs gymnasium. Där utbildas varje år cirka 600 gymnasieelever i fem nationella program.

Eleverna arbetar i arbetslag i trivsamma lokaler.  Svalöfs gymnasiums vision är ”Lärande på riktigt”. Den ska genomsyra hela skolans arbetssätt. Skolans arbetar för att allt lärande ska ske i ett sammanhang och att det ska finnas en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och upptäcka lärande, både hos elever och personal.

Skolan serverar produkter från sitt eget lantbruk i matsalen.

Mer om gymnasieprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier. Du läser de gymnasiegemensamma ämnena (svenska, engelska, matematik etc) på Svalövs Gymnasium, som också är huvudman.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Svalöfs gymnasium

Felestad 2064, 268 34 Svalöv

Thomas Bladh