ME utbildnings­center i Uppsala

Välkommen till ME-skolan i Uppsala och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Vår gymnasieutbildning

Går du Maskinförarutbildningen i Uppsala läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska, allmänna ämnena läser du på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla. Skolan är ett gammalt naturbruksgymnasium och den största med yrkesgymnasial utbildning i Uppsala. Här går ca 600 elever, i sex yrkesprogram, språk- och yrkesintroduktionsverksamhet, lärlingsutbildning, YH-utbildning, djurvård, biomedicinsk teknik, SLUs: skogliga basår, och gymnasiesärskola. På skolan får du knyta kontakter med yrkeslivet och när du tagit examen har du alla möjligheter att få ett bra jobb. Du kan också plugga vidare om du vill eftersom skolans utbildningar kan ge grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola.

Mer om gymnasieprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och innehåller sju delkurser samt grävmaskin och hjullastare. Praktik ingår med 3-4 månader och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. Kontakta oss för mer info om utbildningen.

ME-skolans maskinförarutbildning för vuxna

Uppsala Yrkesgymnasium Jälla
Jälla Gård, 755 94 Uppsala

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Bengt Eriksson

Platsansvarig lärare

Telefon: 08-762 70 83

Mail: bengt.eriksson@me.se

Rickard Widén

Lärare

Telefon: 018-56 61 27

Mail: rickard.widen@me.se

Robert Urthaler

Lärare

Telefon: 018-56 61 22

Mail: robert.urthaler@me.se

Peter Hedblom

Platsansvarig lärare

Telefon: 040-35 26 48

Mail: peter.hedblom@me.se

Kontaktuppgifter till skolledningen:

Olof Jacobsson

Verksamhetschef – Utbildningsutveckling, personal

Telefon: 019-19 57 13

Mail: olof.jacobsson@me.se

Magnus Andersson

Verksamhetschef – Läromedel, Utrustning/Maskiner

Telefon: 08-762 70 81

Mail: magnus.andersson@me.se