ME utbildnings­center i Uppsala

Välkommen till ME-skolan i Uppsala och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.
DIGITALT ÖPPET HUS

Vår gymnasieutbildning

Går du Maskinförarutbildningen i Uppsala läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska, allmänna ämnena läser du på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla. Skolan är ett gammalt naturbruksgymnasium och den största med yrkesgymnasial utbildning i Uppsala. Här går ca 600 elever, i sex yrkesprogram, språk- och yrkesintroduktionsverksamhet, lärlingsutbildning, YH-utbildning, djurvård, biomedicinsk teknik, SLUs: skogliga basår, och gymnasiesärskola. På skolan får du knyta kontakter med yrkeslivet och när du tagit examen har du alla möjligheter att få ett bra jobb. Du kan också plugga vidare om du vill eftersom skolans utbildningar kan ge grundläggande behörighet till högskola och yrkeshögskola.

Mer om gymnasieprogrammet

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Uppsala Yrkesgymnasium Jälla