ME utbildnings­center i Linköping

Välkommen till ME-skolan i Linköping och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Går du Maskinförarutbildningen i Linköping läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska och gymnasiegemensamma ämnena läser du på Anders Ljungstedts gymnasium (ALG), som har över 1200 elever och 220 anställda. Skolan är en del av Teknikcollege och har certifierade yrkesutbildningar inom ett stort antal nationella program inom gymnasieskolan. Anders Ljungstedts gymnasium ser entreprenörskapet som en viktig del i undervisningen och har ett nära samarbete med näringsliv och de branscher som är kopplade till skolans yrkesprogram.

Maskinförare via Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

Läs mer om utbildningen på Ljungstedts gymnasiums hemsida

Anders Ljungstedts gata 1, Linköping.

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Christoffer Håkansson

Platsansvarig lärare

Telefon: 013-25 30 54

Mail: christoffer.hakansson@me.se

Partik Mosesson

Lärare

Telefon: 013-25 30 04

Mail: patrik.mosesson@me.se

Kontaktuppgifter till skolledningen:

Olof Jacobsson

Verksamhetschef – Utbildningsutveckling, personal

Telefon: 019-19 57 13

Mail: olof.jacobsson@me.se

Magnus Andersson

Verksamhetschef – Läromedel, Utrustning/Maskiner

Telefon: 08-762 70 81

Mail: magnus.andersson@me.se