ME utbildnings­center i Örebro

Välkommen till ME-skolan i Örebro och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Vår gymnasieutbildning

Går du Maskinförarutbildningen i Örebro läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teroetiska, gymnasiegemensamma ämnena läser du på Tullängsgymnasiet. Skolan har branschnära samarbeten och goda kontakter med näringslivet som ger dig som elev viktiga erfarenheter för ditt kommande arbetsliv.

Det finns goda möjligheter för att studera vidare på högskola och universitet, yrkeshögskola eller gå direkt ut i arbete. Många av skolans elever vid yrkesförberedande program går direkt ut i jobb efter avslutad utbildning.

Maskinförare via Bygg- och anläggningsprogrammet

På Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Anläggningsfordon tillbringar du mycket tid i maskinerna. Under utbildningen får du praktik hos företagen i trakten och undervisning för körkort klass B ingår. Dessutom kan du välja ämnen så att du får behörighet för högskolestudier.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Tullängsgymnasiet

Maskinförare via vuxenutbildning

För dig som är 20 år eller äldre finns möjlighet att utbilda dig till maskinförare inom den kommunala vuxenutbildningen. Kurstiden är 30 veckor och innehåller sju delkurser samt grävmaskin och hjullastare. Praktik ingår med 3-4 månader och kan genomföras på hemorten om förutsättningar för detta finns. Kontakta oss för mer info om utbildningen.
ME-skolans maskinförarutbildning för vuxna

Kvinnersta 533 Axberg
705 91 Örebro

Kontaktuppgifter till våra lärare:

Jan Eriksson

Platsansvarig lärare

Telefon: 019-19 57 57

Mail: jan.eriksson@me.se

 

Kim Landström

Platsansvarig lärare

Telefon: 019-19 57 59

Mail: kim.landstrom@me.se

Tore Boman

Lärare

Telefon: 019-19 57 49

Mail: tore.boman@me.se

Johan Gäfvert

Lärare

Telefon: 019-19 57 08

Mail: johan.gafvert@me.se

Stefan Wittgren

Lärare

Telefon: 019-19 57 02

Mail: Stefan.wittgren@me.se

Kontaktuppgifter till skolledningen i Örebro:

Olof Jacobsson

Verksamhetschef – Utbildningsutveckling, personal

Telefon: 019-19 57 13

Mail: olof.jacobsson@me.se

Magnus Andersson

Verksamhetschef – Läromedel, Utrustning/Maskiner

Telefon: 08-762 70 81

Mail: magnus.andersson@me.se