ME utbildnings­center i Skellefteå

Välkommen till ME-skolan i Skellefteå och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.
DIGITALT ÖPPET HUS

Se en film om gymnasieutbildningen hos oss

Går du Maskinförarutbildningen i Skellefteå läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska och gymnasiegemensamma ämnena läser du på Anderstorpsgymnasiet. Där möts varje dag cirka 1300 elever och 175 personal. Alla kommer med olika bakgrund och erfarenhet som tillsammans med skolans bredd av program skapar stor mångfald. Skolan har utställningar och föreställningar av olika slag, presentationer av företag, redovisningar och utmanande lektioner. I centralhallen finns skolans elevcafeteria och monitorer med information om allt som är på gång på skolan.

Mer om programmet

Läs mer om Maskinförarutbildningen på Anderstorpsgymnasiet