ME utbildnings­center i Varberg

Välkommen till ME-skolan i Varberg och maskinförarutbildningen hos oss. Här får du lära dig att köra riktigt tunga maskiner och vara med och bygga många delar av samhället från styrhytten i din maskin.

Går du Maskinförarutbildningen i Varberg läser du de praktiska ämnena på ME-skolans utbildningscenter, med eget övningsområde. Där får du bland annat träna dig i att anlägga husgrunder och avlopp. Maskinerna du övar på är bandgrävare, hjullastare och hjulgrävare tillsammans med lärare som själva har jobbat i branschen. Du får många kontakter med arbetslivet genom praktikperioderna under utbildningen, som leder till jobb efter gymnasiet.

De mer teoretiska och gymnasiegemensamma ämnena läser du på Peder Skrivares Skola, där kunskap, kreativitet och mångfald är ett viktigt synsätt i mötet med alla elever. På skolan tar man till vara de möjligheter som finns i kommunen och skolans samarbete med näringslivet är väletablerat för att alla ska få värdefull kunskap och viktiga kontakter.

ME-skolans bygg- och anläggningsprogram på Peder Skrivares skola

Björkängsvägen 25, 432 78 Tvååker