Har du gjort rätt gymnasieval?

Under våren kan du som elev ändra ditt val till gymnasiet. Är du intresserad av en praktisk utbildning med maskiner på schemat? Bli maskinförare!

Vi på ME-skolan uppmanar dig som är nyfiken att kontakta oss eller besöka någon av våra skolor. Alla våra skolor tar emot enskilda besök för dig som är nyfiken.

Vi kommer också att kunna erbjuda provkörning tillsammans med lärare för dig som är sugen på att testa en grävmaskin.

För allmäna frågor, ring 08-762 70 86 eller gå till din närmaste skola här

ME-skolan i Örebro

Vi hälsar dig som är nyfiken välkommen att höra av dig till oss. Vi tar gärna emot besök!

Kontakta platsansvarig lärare Kjell-Åke Olsson
Tel: 019-19 57 51.

ME-skolan i Uppsala

Kontakta platsansvarig lärare Rickard Gerdlöf

Me-skolan i Bålsta

Kontakta platsansvarig lärare Christer Gartmon

Svalöfs Gymnasium

Kontakta platsansvarig lärare Thomas Bladh.

En dag på ME-skolan

Här berättar Göran, lärare på ME-skolan i Bålsta, om hur en typiskt skoldag på övningsområdet ser ut.

Vad krävs för att bli en bra maskinförare?

Lyssna på eleven Filips tankar om utbildningen och yrket som maskinförare.

Vad ska du göra efter studenten?

Hör vår elev Felicia berätta om sitt drömjobb och vad som fick henne att söka till ME-skolan.

Hur fungerar maskinstyrning?

Här berättar Daniel, lärare på ME-skolan i Bålsta, lite om tekniken eleverna får lära sig i en 15-tons bandgrävare.

Är det lätt att få jobb?

Göran berättar om möjligheterna att hitta en anställning efter studenten för ME-skolans elever.

Hur är steget från högstadiet till att köra en 15-tons maskin?

Hör Görans tips till den som är nyfiken på skolan. Han berättar också om självförtroende och personlig utveckling hos eleverna på ME-skolan.

Hur fungerar APL?

Hör Göran berätta om APL och om balansen mellan kärnämnen och yrkesämnen.

Vad är svårast?

Kort intervju med vår lärare Daniel om utbildningen och vad som krävs av eleverna.

”Vi får utmaningar som blir roliga att lösa tillsammans.”

Läs hela intervjun med eleven Jesper