Platsansvarig lärare med ansvar för APL sökes till ME-skolan i Svalöv

Vi är inne i en expansiv fas inom ME-skolan och just nu söker vi lärare till vårt utbildningscenter i Svalöv!

Arbetsuppgifter

Som platsansvarig lärare kommer du att vara en del av den dagliga verksamheten på ME-skolan i Svalöv, där vi bedriver utbildning på uppdrag av Svalöfs Gymnasium. Som platsansvarig lärare har du det övergripande ansvaret för administrationen och den dagliga driften på vår skola i Svalöv. Du kommer även att ha huvudansvaret för elevernas APL, vilket innefattar dokumentation och fysiska besök ute på APL-platserna. Dessa delar motsvarar ca 50% av tjänsten. Resterande del utgörs av undervisning i antingen kurserna Bygg och Anläggning 1 och 2, alternativt i kurser som faller inom vår huvudinriktning ”Anläggningsförare”. Din bakgrund och erfarenhet avgör vilka ämnen som blir aktuella. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med två yrkeslärare samt vår lokale utvecklingsledare, som i sin roll även innehar nationella uppdrag för ME-skolan. Ni utgör tillsammans ett team som kompletterar varandras kunskaper. Ansvar- och arbetsfördelning har sin grund i respektive medarbetares tidigare erfarenheter och kompetenser.

Vi har tagit fram ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Detta tillsammans med ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, utgör grunden i vårt pedagogiska koncept. Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch. Det är meriterande om du har lärarbehörighet, men inget krav. Vi erbjuder all vår personal förmånliga villkor i samband med fortbildning, vilket gör att du efterhand kan läsa in en yrkeslärarexamen. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vi söker dig som

• Har bred erfarenhet av anläggningsmaskiner och arbeten inom mark och anläggning, alternativ inom andra delar av bygg- och anläggningsbranschen.
  • Är intresserad av att jobba i en verksamhet bland ungdomar och vuxna.
  • Är ihärdig och brinner för att vara med och bidra till utveckling
  • Är lyhörd, ödmjuk och har en vilja att utvecklas
  • Är en utpräglad lagspelare som uppskattar och ser nyttan av att tillhöra ett arbetslag

Tjänsten passar dig som är trygg som person, tydlig och intresserad av att utveckla framtidens maskinförare.

Det är meriterande

• Om du har lärarbehörighet eller haft uppdrag som lärare/instruktör tidigare
  • Om du har erfarenhet av att ha handlett blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever

ME-skolan

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, som ingår i Svenskt Näringsliv. Organisationen har ca. 4000 medlemsföretag i branschen och sysselsätter drygt 20 000 medarbetare. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalité, för att gymnasie- och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutat utbildning. Vi har i dagsläget 9 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren. Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnade.

Har du frågor kring tjänsten kontakta: Olof Jacobsson på tel. 019 – 19 57 53, eller skicka ett mail till olof.jacobsson@me.se

Skicka ansökan till jobb.meskolan@me.se