Vuxenutbildning till maskinförare i Skellefteå

Maskinförare via vuxenutbildning

På Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå finns ME utbildningscenter. Med vår komvuxutbildning lär du dig det branschen behöver och blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen till maskinförare sker på ME:s utbildningscenter på Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå. På skolan finns ett stort övningsområde och bra lokaler, så att du har bra förutsättningarna att öva med maskinerna. Dessutom har du engagerade lärare från branschen, så att du får just de kunskaper du behöver för yrket.

Under utbildningen lär du dig köra och underhålla maskiner så som grävmaskin och hjullastare. Du lär dig hur du använder maskinerna i olika situationer, som att bygga vägar och husgrunder, lasta olika typer av material och att gräva och lägga vatten- och avloppsledningar.

Så här ansöker du

Du ansöker på Skellefteå kommuns webbplats. Om du bor i en annan kommun måste du först vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun för att få utbildningen godkänd.

Ansökan till höstens kurser öppnar senare i vår.
Ansökan är öppen till och med den 12 juni 2022
Första kursen startar den 5 september 2022.
Andra kursen startar den 3 oktober.

Skellefteå kommun anlaggningsmaskinforare

Kontakta oss om du har frågor!

Vi svarar självklart på dina frågor om utbildningen, skolan, yrket och ansökan. Hör av dig till Annelie Forsell på ME-skolan
annelie.forsell@me.se eller 08-762 70 86.

ME Utbildningscenter i Skellefteå
Verkstadsvägen 14, 931 61 Skellefteå

Olof Jacobsson

Affärsområdeschef yrkesutbildningar

Telefon: 019-19 57 53

Email: olof.jacobsson@me.se

Annelie Forsell

Administratör, vuxenutbildning

Email: annelie.forsell@me.se

Telefon: 08-762 70 86.