Digitalt Öppet Hus

Vi upprepar förra årets succé och arrangerar ett digitalt Öppet Hus torsdag 20 januari där vi sänder live från vår skola i Bålsta.

Sändningen startar klockan 18.00 torsdag 20 januari. Du kommer att kunna se sändningar inifrån alla våra skolor i Sverige, få en rundvandring på skolan i Bålsta samt chatta med våra lärare framför datorn eller din telefon.

Tävla och vinn 10 biobiljetter

Under kvällen kommer vi ställa några frågor. De 16 personer som först, via chatten, svarar rätt på våra frågor vinner 10 biobiljetter var! Missa inte detta!

Program för digitalt Öppet Hus:

• 18.00-18.05 Sändningen startar. Vår programledare Sofia Sjöström inleder.
  • 18.05-18.10 Välkomna till ME-skolan. Jonas Thorstensson och Olof Jacobsson från ME-skolan presenterar skolan i stort.
  • 18.10-18.25 Svepetvi kopplar upp oss med alla ME-skolor i hela landet. Häng med på skolorna från Svalöv i söder till Skellefteå i norr.
  • 18.25-18.35 Två företag berättar om hur det är att vara maskinförare hos dem. Jacob Leijonhufvud från T-schakt i Örebro och Jonas Marcusson från Marcussons Entreprenadteknik i Linköping
  • 18.35-18.45 Företrädare för en gymnasieskola berättar om utbildningen. Helena Swahn Håkansson och Susanne Wahlgren från Upplands-Brogymnasiet
  • 18.45-19.05 Digital rundvandring på ME-skolan Möt elever, lärare och företrädare för maskintillverkaren ZeppelinCAT
  • 19.05-19.15 Chatta med skolan och få svar på alla dina frågor!

Har ni frågor om digitalt Öppet Hus skicka dem direkt till Olof Jacobsson, ME-skolan

olof.jacobsson@meskolan.se

En dag på ME-skolan

Här berättar Göran, lärare på ME-skolan i Bålsta, om hur en typiskt skoldag i ”gropen” ser ut.

Vad krävs för att bli en bra maskinförare?

Lyssna på eleven Filips tankar om utbildningen och yrket som maskinförare.

Vad ska du göra efter studenten?

Hör vår elev Felicia berätta om sitt drömjobb och vad som fick henne att söka till ME-skolan.

Hur fungerar maskinstyrning?

Här berättar Daniel, lärare på ME-skolan i Bålsta, lite om tekniken eleverna får lära sig i en 15-tons bandgrävare.

Är det lätt att få jobb?

Göran berättar om möjligheterna att hitta en anställning efter studenten för ME-skolans elever.

Hur är steget från högstadiet till att köra en 15-tons maskin?

Hör Görans tips till den som är nyfiken på skolan. Han berättar också om självförtroende och personlig utveckling hos eleverna på ME-skolan.

Hur fungerar APL?

Hör Göran berätta om APL och om balansen mellan kärnämnen och yrkesämnen.

Vad är svårast?

Kort intervju med vår lärare Daniel om utbildningen och vad som krävs av eleverna.

”Vi får utmaningar som blir roliga att lösa tillsammans.”

Läs hela intervjun med eleven Jesper

Se Öppet Hus-sändningarna från 2021 i efterhand:
Örebro | Sthlm/Bålsta | Skellefteå | Svalöv | Linköping | Uppsala