Digitalt öppet hus – Lär dig mer om ME-skolan

Via länkarna nedan kan du se våra sändningar från sex av våra skolor i efterhand. Här kan du också se korta filmer om utbildningen, yrket och vardagen i och runt hytten.

Se sändningarna från respektive Öppet Hus i efterhand
Örebro
Sthlm/Bålsta
Skellefteå
Svalöv
Linköping
Uppsala

En dag på ME-skolan

Här berättar Göran, lärare på ME-skolan i Bålsta, om hur en typiskt skoldag i ”gropen” ser ut.

Vad krävs för att bli en bra maskinförare?

Lyssna på eleven Filips tankar om utbildningen och yrket som maskinförare.

Vad ska du göra efter studenten?

Hör vår elev Felicia berätta om sitt drömjobb och vad som fick henne att söka till ME-skolan.

Hur fungerar maskinstyrning?

Här berättar Daniel, lärare på ME-skolan i Bålsta, lite om tekniken eleverna får lära sig i en 15-tons bandgrävare.

Är det lätt att få jobb?

Göran berättar om möjligheterna att hitta en anställning efter studenten för ME-skolans elever.

Hur är steget från högstadiet till att köra en 15-tons maskin?

Hör Görans tips till den som är nyfiken på skolan. Han berättar också om självförtroende och personlig utveckling hos eleverna på ME-skolan.

Hur fungerar APL?

Hör Göran berätta om APL och om balansen mellan kärnämnen och yrkesämnen.

Vad är svårast?

Kort intervju med vår lärare Daniel om utbildningen och vad som krävs av eleverna.

”Vi får utmaningar som blir roliga att lösa tillsammans.”

Läs hela intervjun med eleven Jesper