Bli maskinförare – Styr din framtid!

Publicerat 2023-11-10

Nu rullar gymnasiemässorna på för fullt och självklart ska du träffa ME-skolan och ta reda på mer om utbildningen och livet som maskinförare.

Exempel på mässor där du kan träffa ME-skolan

Uppsala 16 november på Fyrishov: https://www.uppsala.se/gymnasiemassan

Örebro 16 november på Conventum: https://extra.orebro.se/yrkesmassan

Stockholm 21-23 november på Stockholmsmässan (Älvsjö): https://www.gymnasiemassan.nu/page/2238948

Om du väljer Bygg- och anläggningsprogrammet på någon av de gymnasieskolor som ME-skolan samarbetar med, läser du alla yrkesämnen hos oss på ME-skolan. De gymnasiegemensamma ämnena läser du på din kommunala skola, som oftast ligger i direkt anslutning till ME-skolan.

Vi utbildar alltid efter verklighetens krav och vill ge varje enskild elev bästa möjliga personliga utveckling.

I tvåan börjar träningen med grävmaskin och hjullastare och du får jobba med uppgifter nära verkligheten. Praktik, det vi kallar arbetsplatsförlagt lärande (APL), är en självklar del av gymnasietiden.

När utbildningen är klar får du din yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet (om du valt till de ämnena). Du som är snabb kan till och med ta ditt B-körkort på skoltid.

Framtidens teknik
Maskinförare är en utbildning för dig som är intresserad av det allra senaste inom teknik. Som maskinförare arbetar du med kraftfulla maskiner i en högteknologisk miljö.

Maskiner på schemat
På våra övningsområden lär du dig att hantera situationer du kan komma att stå inför som maskinförare. Det kan vara att anlägga husgrunder och vägar, lasta grus och flytta byggmaterial. En stor del av utbildningen sker i hytten. Våra avtal med CAT gör att vi alltid har tillgång till de senaste maskinerna.

Att jobba som maskinförare
Jobba på byggen, vägbyggnationer, fibergrävning eller med tomtplanering, listan kan göras lång. Som maskinförare har du ett omväxlande arbete i en modern och rolig framtidsbransch.

Du behövs på arbetsmarknaden!
Sverige behöver tusentals nya maskinförare varje år under flera år framöver. Arbetsgivarna är alltifrån stora bygg- och maskinföretag inom mark och anläggning till små familjeföretag. Varje år utbildas cirka 500 nya maskinförare, varav cirka 250 via ME-skolan, så de som utbildas är mycket eftertraktade.